Daan (2012)

PaardInNood-DaanDaantje is een fries die geboren is met een scheve neus (een zogenoemde wrynose). Deze knapperd wordt is van geboorte jaar 2009 en dus nog jong. Het had niet veel gescheeld of de vorige eigenaresse had hem noodgedwongen laten inslapen, maar gelukkig kon hij bij ons terecht. Daan is sinds februari 2012 bij Paard in Nood.

Door zijn scheve neus kan hij niet zo goed door beide neusgaten ademhalen. Daarom hebben we Daan in een rustige groep gezet, zodat hij niet wordt opgejaagd. Daan is een echte aanhankelijke en speelse knuffel, die vooral nog gewoon lekker de hele dag wil spelen met de andere paarden.

Door zijn scheve neus kan Daan niet alles eten. Ook geen kleine stukjes wortel. Als Daan een slokdarmverstopping krijgt kan dat fataal worden, omdat een dierenarts dan niet met een sonde in zijn neus kan.

Daantje zoekt nog liefdevolle mensen die hem willen adopteren. Wil jij Daan helpen nog een lang en gelukkig leven te leiden bij Paard in Nood? Vul dan het adoptie formulier in! Wij houden je op de hoogte over hoe het met Daan gaat.

2

Geef een reactie

Your email address will not be published.