Ter adoptie: Bonny van ’t Scharenborg

Ter adoptie: Bonny van ’t Scharenborg

paardinnood-bonnyBonny is een KWPN merrie (v. Karadasj) die dit jaar 8 jaar jong wordt. Ze heeft een schofthoogte van 1.60 cm. De huidige eigenaresse heeft haar sinds 2010. Bonny is een vroeger verwaarloosd geweest en was erg mager. Daardoor kan ze wel eens voedselnijd hebben. Bij haar huidige eigenaresse heeft ze dat niet, bij nieuwe paarden kan ze het nog hebben maar als ze op haar plek gezet wordt accepteert ze dat en is ze verder heel sociaal.
Bonny zoekt iemand die het een uitdaging vindt om met een scheef paard aan de slag te gaan. Door een oude blessure is ze namelijk scheef, echter niemand kan precies zeggen wat er gebeurd is, mogelijkerwijs was er iets aan haar linker achterbeen. Ze kan echter nog heel goed springen, daarom is hoge omheining met goede stroom erop een noodzaak!
Deze geweldige merrie gaat eens ze je vertrouwd door het vuur voor je, ze zoekt dus iemand die haar de nodige aandacht kan en wil geven. Er hebben in het verleden diverse dierenartsen naar gekeken maar niet paardinnood-bonnyecht een duidelijke oorzaak kunnen vinden. Ze loopt in vrijheid niet kreupel en maakt gekke vrolijke sprongen in de wei. Ze is licht aangereden. Omdat in draf onder het zadel soms links achter wat ‘wegvalt’ is de huidige eigenaresse niet verder gegaan met berijden omdat ze niet weet wat ze kan verwachten. Bonny is gewend aan grondwerk los longeren, gewoon longeren en werken aan de dubbele longe. Ze is werklustig paardje dat je wel geconcentreerd op je moet weten te houden als je met haar werkt. Ze is nog niet op de trailer geweest, maar voor het meeste verkeer wel verkeersmak. Ze is geënt en regelmatig ontwormd. Ze heeft voren wat plathoefjes dus het is belangrijk dat ze op tijd bekapt wordt (en juiste training krijgt waarmee de voorhand meer ontlast wordt!) Momenteel staat ze overdag buiten en ’s nachts op stal. De eigenaresse merkt dat indien ze weinig met haar doet ze niet lekker in haar vel zit en humeurig wordt. Ze heeft veel energie maar komt die niet kwijt in de winter, er is geen bak waar ze in kan werken en omdat ze ivm andere paarden niet naar een andere locatie kan verhuizen zoekt ze iemand die haar het hele jaar door kan helpen haar energie in goede banen te leiden en samen nog te groeien, mentaal en fysiek.
paardinnood-bonny-1Het zou fijn zijn als ze bij iemand kon wonen waar er met haar in eerste instantie aan de hand gewerkt wordt, zodat onbelast aan haar scheefheid gewerkt kan worden. Het is niet bekend op ze ooit als rijpaard geschikt zal worden, dus zoek je een paard waar je persé op moet kunnen rijden dan is zij niet het geschikte paard.
Indien er serieus interesse is in haar, zet dat dan NIET in de reacties, maar stuur een email naar info@paardinnood.nl nadat het formulier op de website is ingevuld. www.paardinnood.nl/aanpak. Willen jullie dit svp zo veel mogelijk weer delen, zodat ze weer vrolijk wordt? Alvast bedankt!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.