Daan (2012)

PaardInNood-DaanDaantje is een fries die geboren is met een scheve neus (een zogenoemde wrynose). Deze knapperd wordt is van geboorte jaar 2009 en dus nog jong. Het had niet veel gescheeld of de vorige eigenaresse had hem noodgedwongen laten inslapen, maar gelukkig kon hij bij ons terecht. Daan is sinds februari 2012 bij Paard in Nood.

Door zijn scheve neus kan hij niet zo goed door beide neusgaten ademhalen. Daarom hebben we Daan in een rustige groep gezet, zodat hij niet wordt opgejaagd. Daan is een echte aanhankelijke en speelse knuffel, die vooral nog gewoon lekker de hele dag wil spelen met de andere paarden.

Door zijn scheve neus kan Daan niet alles eten. Ook geen kleine stukjes wortel. Als Daan een slokdarmverstopping krijgt kan dat fataal worden, omdat een dierenarts dan niet met een sonde in zijn neus kan.

Daantje zoekt nog liefdevolle mensen die hem willen adopteren. Wil jij Daan helpen nog een lang en gelukkig leven te leiden bij Paard in Nood? Vul dan het adoptie formulier in! Wij houden je op de hoogte over hoe het met Daan gaat.

2

3 reacties

  • Pia Ley op 10 juni 2019 om 14:37
  • Reageer

  Goedemiddag, ik ben de redder van Folkert. Jullie hebben hem Daantje genoemd. Ik ben heel blij dat hij toen naar jullie is gegaan. Ik heb hem van veulen tot hengst opgevoed. Hij is toen bij mij opgehaald en ik heb hem jullie in alle vertrouwen meegegeven. Is hij nog bij jullie?

  Groetjes,

  Pia

 1. Hoi ik ben nienke ik ben 11 jaar en mijn ouders weten hier niks van ik wil hem hebben omdat ik hem super leuk vind en ik hou heel erg van paarden zins ik een film heb gezien en ik hoop dat ik hem voor honderd mag hebben of gratis

  • Floortje op 10 januari 2020 om 21:06
  • Reageer

  Goedeavond,

  Ik ben zeker geïnteresseerd in daantje! Staat hij nog bij jullie? Wij hebben zelf een fjord staan en ik ben zelf op zoek naar nog een paardje, hij staan altijd in de buitenlucht en wordt paar keer per dag buiten gezet met anderen paarden.

  Ik hoor graag van u,

  Mvg floortje Schifflers

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.