Winston

Winston

 

Winston kwam bij ons na een telefoontje van een verontruste dierenarts. De voormalig eigenaresse van Winston ging emigreren en kon hem niet meenemen, maar door zijn gedrag was hij ook niet te verkopen. Hij steigerde fel zodra er iemand op hem ging zitten, hij trok zich los als hij naar de wei gebracht werd, hij viel andere paarden aan in de wei en joeg ze door de draad of vocht met ze. Kortom, men had de handen vol aan hem, en was nou niet bepaald het perfecte paard waar de meesten naar op zoek zijn.

Winston kwam vlak voor de winter 2011 bij Paard in Nood op 8 jarige leeftijd. We hebben geprobeerd hem bij ons in de kudde te zetten. Dat ging telkens een paar uurtjes goed, maar daarna werd hij agressief. Daarom hebben we voor hem een eigen weiland met inloopstal gemaakt zodat hij over de draad wel contact met de (niet dominante) ponies kan hebben, maar geen andere paarden kan verwonden. Winston heeft ook erg voedernijd en kan dan zelfs mensen aanvallen en verwonden. Dat is dus altijd oppassen. Sinds de zomer van 2013 zijn we begonnen met hem aan de hand te trainen. Hij is erg stijf in zijn lijf en heeft een gevoelige rug. Hij vindt deze training erg leuk altijd. We geloven niet in paarden met een ‘slecht karakter’ , we proberen hem op allerlei manieren te begrijpen en te onderzoeken waar zijn gedrag vandaan komt. We hebben nog een weg te gaan met hem. In zijn huidige toestand waarbij hij best onvoorspelbaar en gevaarlijk kan zijn is hij niet geschikt om fysiek geadopteerd te worden.  Wel kun je hem financieel adopteren en dan tevens zijn ontwikkelingen volgen.