Pinoccio

Pinoccio is een van de oudere paarden van Stichting Paard in Nood. Pinoccio is ook al iets ouder namelijk 21 (2013). Deze mooie grote ruin met Haflinger kleuren is een kruising tussen een American Saddle Brad en een tuigpaard.

Pinoccio was samen met zijn Shetty-vriendje het slachtoffer van financiële problemen. De eigenaresse had huis en haard verloren en stond op straat met haar dieren. Het snel te koop aanbieden van een toendertijd 18 jarig paard is vragen om (nog meer) problemen. Dus nam ze contact op om onze hulp te vragen.

Het vriendje van Pinoccio woont nu bij familie van een vrijwilliger van Paard in Nood. Hij heeft een uitstekend thuis. Zijn grote vriend Pinoccio woont nu bij ons. Pinoccio vindt het werken aan de hand heel leuk. Omdat hij een lang lijf heeft komt er extra veel gewicht op zijn voorhoeven. Het is voor hem dan ook belangrijk dat hij goed getraind wordt zodat zijn voorhoeven niet te hard slijten. Door hem regelmatig oefeningen als schouderbinnenwaarts, travers, renvers en appuyeren te laten doen aan de hand, blijft hij soepel en sterk in de achterhand waardoor zijn voorhand ontlast kan worden. Af en toe vindt hij het leuk om mensen te leren hoe ze dit ook bij hun eigen paard kunnen doen, hij is heel geduldig.  Hij promoot daarbij grondwerk en werken aan de hand, zodat mensen kunnen leren dat een paard meer is dan alleen een rijdier. Op een paard mogen zitten moet je verdienen! Dat is geen vanzelfsprekendheid!

Pinoccio heeft een heel zacht en cool karakter. 1 van de weinigen die het echt niks uitmaakt om alleen op pad te gaan of eens alleen even in een stal te staan mocht dat nodig zijn. Hij is echt de goedheid zelve en zijn gouden kleur representeert ook zijn karakter: van goud! Hij zal ook nooit onaardig zijn naar een ander paard, zelfs onze kleine ponyhengst Polly mag gewoon onder hem doorlopen. Hij kan kusjes geven en vindt het lekker om af en toe eens heerlijk hard gekrabd te worden op zijn voorhoofd, zonder daarbij onbeschoft te zijn en hard tegen je aan gaat duwen. Een makkelijker paard bestaat bijna niet.

 

.