Polly (RIP)

UPDATE POLLY:

Polly is op Goede Vrijdag 2014 helaas aan een knoop in zijn darmen overleden.

We missen hem elke dag, maar zijn geest leeft voort in onze stichting. Hieronder zijn verhaal…

—————                       ———————–                        ———————————              ————————

 

Onze kleinste in alle opzichten is Polly. Deze ondeugende puber van 7jaar (2013) is lichamelijk gehandicapt. Polly is een hengstje van ca 75 cm hoog. Pol stond in de buurt van Utrecht tussen de stieren, die net als hij vet gemest werden om geslacht te worden. Een lieve mevrouw zag hem al een tijdje zielig tussen die grote dieren staan. Ze wilde Polly graag helpen maar wist niet hoe. Toen ze van Paard in Nood hoorde nam ze contact met ons op. Natuurlijk wilden we Polly redden. Ze is toen een inzamelactie begonnen om Polly van de slager te kopen en heeft hem naar Zuid-Limburg gebracht.

Je kunt wel zien aan Polly dat hij heel bijzonder is. Hij heeft kromme benen, die ook nog eens een stukje te kort zijn en niet even lang. In stap waggelt hij. Maar ojee als hij het op zijn heupjes krijgt! Dan heeft hij een galop waar je met recht u tegen mag zeggen!

Polly staat samen met Mr. Jackson en Pikachu samen. Hij is een typisch geval van klein maar dapper. De minstens 1 meter grotere Jyoti uitdagen vindt hij geweldig. Hij is helemaal niet onder de indruk van verschillen in postuur. Deze kleine held durft Jyoti gewoon brutaal in de achterbenen of in zijn neus te bijten!

Polly is echt super cool. Hij vindt bijna niks eng. Hij is wel erg ondeugend en eigenwijs zeker als er snoepjes in het spel zijn, tjonge dan kan hij opeens van alles wat hij anders niet kan!