Junior

Junior is een lieve ruin van 17 jaar (in 2013). Hij is een kruising tussen een Trakehner en een Holsteiner. Toen de stichting hem kreeg had hij al een  springcarrière bij De Ijzeren Man in Weert achter de rug, waar hij zijn hoef niet omdraaide voor een hindernis van 1.40. Daar moest hij stoppen omdat hij last kreeg van sarcoïdes ( huidkanker). De huidkanker maakte hem ongeschikt voor de sport. De huidkanker zat op 10 verschillende plekken, ook op de plek van de singel. Een paard dat onder de sarcoides zit is oninteressant voor de sport. Zo’n paard kun je ook niet verkopen. Daarom moest Junior weg.

Bij Paard in Nood kreeg Junior intensieve medische en paramedische zorg. We hebben hem uitwendig en inwendig behandeld, en zijn leefomstandigen beduidend verandert. Binnen een paar maanden was hij van alle sarcoides af! En dat zonder ook maar een enkele operatie!

 

Junior had daarnaast ook last van vastzittende fascia, vooral in zijn rug en achterhand. Door hem goed aan de hand te gymnastiseren is dit ook verholpen.

Junior is nogal een karaktertje. Hij is dol op eten, en daardoor eigenlijk altijd wel wat te dik. Voor een snoepje doet hij alles. Junior is dol op actie. Eén van zijn favoriete spelletjes is apporteren! Als een volleerde hond haalt hij ieder weggegooid speeltje op om het terug te brengen. Ook de Spaanse pas vindt hij geweldig om te doen. Vooral als het ons niet van pas komt.