Ilske

Ilske is het paard waar het allemaal mee begon. Wij kregen haar in september 2007. Ilske is een driekwart appaloosa en een kwart arabische merrie van 20 jaar (in 2013). Toen we haar kregen was ze onmogelijk te vangen. Ze was bang en stokkreupel door artrose/spat. Daarnaast had ze suikerziekte en plaatselijke grote vetophopingen. Doordat ze onbenaderbaar was, stond ze al jaren alleen maar op een wei.

 

Al voordat ze bij de stichting was, begonnen we haar aandacht te geven. Met veel liefde en vertrouwen deden we eenvoudige aandachtsoefeningen en begonnen haar rustig recht te richten. Als we gingen rijden namen we haar mee als handpaard. Natuurlijk alleen in stap. Tot onze grote vreugde zagen we hoe ze alleen al door de aandacht veranderde in een nieuwsgierig paard. Na verloop van tijd kwam ze ons zelfs opzoeken. Wel met de nodige reserves. Toen de eigenaren haar wilden laten inslapen, nam de stichting haar over. Ilske verdiende een kans.

 

Dankzij rechtrichten aan de hand en verschillende medische en energetische behandelingen is Ilske er goed op vooruit gegaan. Ze is energiek en niet meer bang. De specialisten konden de vooruitgang nauwelijks geloven. Toen we haar kregen liep ze letterlijk op 3 benen. Haar artrose heeft een ankylose gevormd (verbening) waardoor ze geen pijn meer heeft. Het gewricht is wel iets minder beweeglijk, maar ze kon alles weer! Marlou, die Ilske van begin af aan heeft verzorgd, heeft haar per 1 maart 2008 geadopteerd en bij haar is ze nu nog steeds. Ze is nog bereden geworden in de afgelopen jaren, maar nu is ze lekker op rust en wordt ze alleen nog lekker verwend, verzorgd en gaat ze met Marlou lekker wandelen door het veld.