BEMIDDELD! Lieve Oxbow zoekt forever home-adoptie

Ben jij de adoptie ouder die geeft om onberijdbare paarden?

Vanwege gezondheidsredenen kan de huidige eigenaresse niet langer voor hem zorgen anders had ze hem nooit weggedaan, maar helaas gaat het niet meer. Oxbow is een niet al te grote (1.57 cm) KWPN ruin van 22 jaar jong bij wie jaren geleden al een cyste (gaatje) in het elleboogewricht geconstateerd werd. Zonder werk heeft hij er geen last van want hij rent en speelt gewoon in de wei, maar bij belasting kan dit opspelen en dan wordt de schouder dik. Hij gaat dus niet als rijpaard weg, maar als paard waar je zeker nog van alles mee kunt doen, vrijheidsdressuur, grondwerk met beleid, coaching, wandelingen maken, knuffelen, poetsen of als gezelschap voor een ander paard of kudde.

Hij is een sociale ruin die niet van 24/7 buiten zonder schuilstal houdt, want bij regen staat hij toch echt het liefst droog. Hij wilt wel graag de hele dag en nacht blijven bewegen als het kan maar hij vindt een lekker bedje met een dikke laag stro in de winter wel wenselijk daar geniet hij echt van. Dus als hij ’s nachts in de winter in een box moet, dan zo kort mogelijk. Hij houdt van kroelen en lekker tegen je aan knuffelen en ook met kinderen is hij heel vriendelijk en zacht.  Er zijn in de loop van de jaren diverse therapeuten bij hem geweest en ook is hij in de kliniek van Eric Laarakker onderzocht en daar is dus zijn cyste ontdekt. Hij heeft geen stalondeugden.

Oxbow is wat gevoelig voor suikers in het gras, als het fructaan hoog is loopt hij snel gevoelig, hij is echter nooit bevangen geweest. We zoeken voor hem dan ook een plekje bij iemand die dit kan managen, die hem bij bepaalde weersomstandigheden bv even op hooi houdt ipv op gras met een hoog fructaan gehalte.

Hij is een lieve ruin die graag zijn hooi sopt in zijn drinkbak en die niet goed alleen op pad kan, hij wilt het liefst een ander paard altijd bij zich hebben als hij gaat wandelen. Zijn hoeven zijn sterk hij heeft geen ijzers. De tandarts is alweer wat jaartjes geleden dus dit zal wel op korte termijn gechecked moeten worden. Hij loopt de trailer normaal gesproken zo op, maar vindt het toch spannend want hij zweet altijd erg. In het verkeer gaat het normaal ook goed, maar hij kan wel eens bang zijn voor bepaalde voorwerpen.

Aan adoptie via Stichting Paard in Nood zijn geen aanschafkosten verbonden. Na adoptie zijn uiteraard wel alle gangbare kosten van onderhoud, verzorging, medische zaken etc voor rekening van de adoptant.  Bij interesse gelieve bij voorkeur te reageren via de vragenlijst op www.paardinnood.nl/aanpak. Wij nemen alleen reacties van meerderjarigen in behandeling.

Hij staat in Almen momenteel.

Wie o wie heeft een plekje voor hem, bv als coachpaard of gezelschapspaard? Meer info: 0610641278 (bij voorkeur whats app).

 

6 reacties

Naar het reactie formulier

  • As Vos op 1 oktober 2018 om 08:06
  • Reageer

  Ik heb nu schetlander zal graag groot paard willen
  Ik verzorg nu al ruim 20 jaar paarden vind het leuk ik sta in Pijnacker
  Daar staat ook me schetlander vamp
  Je zal me erg blij mee maken
  Groetjes annet vos
  Me email riahoenstok van mijn moeder
  Heb goeie ervaring met paarden ik zet paarden buiten doe de stallen enz

  1. Serieuze reacties graag per email naar info@paardinnood.nl.
   merci.

 1. Hoi Petra,

  Helaas kan ik niet instaan voor ev dokterskosten/medicarie en de toekomst…

  Als ik dan sowieso afval, is het helaas zo…

  Mochtdit bespreekbaar zijn, mag hij zondermeer bij mij komen staan, dat zou samrn met een welshpony en een shettie zijn, daarnaast nog een quarter en andere shet, waar hij naast staat.

  Wintertijd betekent van ca 8 uur ochted tot ca 17 a 19 uur buiten (afhankelijk van mijn werktijden) en snachts naar binnen…

  Heb ca 12500 m2 in Schimmert.

  Ik bied hem graag een plek, maar met zelf een quarter en 2 shetties kan ik niet voor toekomstige kosten opdraaien helaas…

  Als dit geen optie is, hoor ik het ook graag!!!

  Ps, dit uit ervaring met een lyme paard en hoefbevangrn ponie (qua kosten dan!)
  Verder zou hij hier een leven als god in frankrijk hebben….

  Ik hoor graag van je!

  Gr Sandra

  1. Hallo Sandra,
   daar je onder het bericht gereageerd hebt ipv via email zien we nu pas je bericht. We zullen moeten onderzoeken hoe we de reacties onder de berichten kunnen uitschakelen.
   Het is inderdaad zo dat ALLE toekomstige kosten, ook eventuele medische voor rekening adoptant zijn helaas.
   Toch bedankt voor het aanbod.

   groet,
   Petra

  • Gracy Vinamont op 12 oktober 2018 om 23:45
  • Reageer

  Beste,

  ik verwijs naar uw bericht, graag had ik dit via prive mail willen verder bespreken indien mogelijk?

  Alvast bedankt voor uw antwoord.
  grvinamont@hotmail.com

  mvg,
  Gracy

  1. Hallo Gracy,
   stuur svp even een mail naar info@paardinnood.nl, want reacties bij berichten op de website zien we niet, we moeten even kijken hoe we dat moeten uitzetten, als je tenminste nog op zoek bent naar een adoptie paard.
   Groet,
   Petra

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.