GEADOPTEERD! bemiddelingspaard Mariëlle

bemiddelingspaard Marie 1

Ter bemiddeling:  Mariëlle

Mariëlle (roepnaam Marie) is een KWPN-vosmerrie van 21 jaar met een schofthoogte van ca. 1.70 meter. Ze is sinds 1997 bij de huidige eigenaar. Hij wilt minder paarden en daarom moet ze weg. Daarvoor werd ze door iemand getraind om te springen maar dat bleek niet haar sterke kant.

Tot 4 jaar geleden is Marie nog recreatief  gereden. Zeer veel bosritten, buitenritten, 2x een vossenjacht en wekelijks een springlesje (ca. 80 cm hoog).  Gemiddeld 2x per week. Het was altijd een makkelijk paard en zeer voorwaarts. Tractoren en vrachtwagens vind ze wel nog spannend. De laatste 2 jaar van haar bereden periode is ze enkel dressuurmatig bereden, totdat ze tijdens en na het rijden vaker kreupel werd. Uit foto’s bleek dat er problemen waren met het kraakbeen in de carpus rechtsvoor en dat ze niet meer bereden kon worden.

Sindsdien geniet ze van haar pensioen en staat ze in een kudde met inmiddels 3 andere paarden. Ze heeft in 2014 een veulen gekregen. Marie is gewend om van 1 mei tot 1 november 24/7 buiten te staan en de rest van het jaar ’s nachts op stal. In de winter kreeg ze voordroog en bieten. Ze is wat gevoelig voor stof en krijgt daarom geen hooi, tenzij dit bevochtigd wordt. Hetzelfde geld voor oud stro met veel stof, dit dient vermeden te worden want dan gaat ze hoesten en produceert ze slijm. Haar witte rechterachtervoetje is gevoelig voor zonnebrand en moet ingesmeerd worden als ze de hele dag buiten staat.

Sinds haar pensioen wordt ze nog alleen bekapt en niet meer beslagen. Ze is in augustus nog bekapt.  Verder is ze alleen nog ontwormt in het voorjaar. De tandarts is bij de huidige eigenaar nog nooit geweest, ze dient dus wel een controle /behandeling te krijgen kort na de overdracht.

Ze is het voorbeeldpaard als met de andere paarden van de huidige eigenaar niet lukt. Ze gaat makkelijk op de trailer en is verkeersmak (m.u.v. tractoren en vrachtwagens, dan is het even oppassen). Ze wordt  met de fiets van huis uit naar een weiland op een afstand van ca. 1 km verderop gebracht. Ze is zeer mak bij de hoefsmid.

In de huidige kudde is zij de baas. Verder is de rustig en braaf. Ze geniet van aandacht. Ze wilde altijd graag werken en was dan ook erg voorwaarts.

Ze is niet bekend met grondwerk (rechtrichten aan de hand, Freestyle, lange lijnen bv), maar dat kan ze altijd nog leren uiteraard.

De afspraak om haar in te laten slapen was al gemaakt totdat de eigenaar van deze optie (adoptie) hoorde. Hij heeft toen besloten haar tot 1 november 2015 de kans te geven, heeft ze daarna geen nieuw thuis gevonden wilt hij haar alsnog laten inslapen.

Wie wilt deze mooie dame die verder in orde is volgens de eigenaar een mooie oude dag bieden?

Ze staat in Stevensweert en kan gebracht worden. Ze is sinds 8 september 2015 in de bemiddeling.

Reactie kunnen via het invullen van het vragenformulier op www.paardinnood.nl/aanpak.

 

UPDATE PER 6 OKTOBER 2015: Marie heeft het hart gestolen van een vrijwilligster van Paard in Nood en zij heeft besloten haar te adopteren. Aangezien de stichting ook een (betaalde) pensionplek open had, kan Marie in de groep bij de andere paarden van Paard in Nood. Ze zal zondag 11 oktober gebracht worden. Iedereen bedankt voor het delen en meedenken.

bemiddelingspaard marie zijkant