Doc Sioux Zee

Doc is een van de zwaar verwaarloosde paarden uit Elkenrade, die landelijk nieuws zijn geweest. Samen met nog 30 andere paarden werd Doc jarenlang in een hel gehouden. Ze stond in een smerige pikkedonkere stal vol met mest. Haar hele vacht was een grote aangekoekte plak uitwerpselen. Een maand na de inbeslagname is Doc bij Paard in Nood aangekomen. Dezelfde dag is ze onderzocht door een dierenarts en een hoefsmid. Het bleek dat ze in de opslag bij de overheid niet alle medische zorg heeftgekregen die ze nodig had. Zo bleek ze een chronische baarmoederontsteking te hebben. Ze had wel 60 liter (6 volle emmers!) etter in haar baarmoeder! . Ook zat haar vacht compleet onder de centimeters dikke aangekoekte mest. Haar hoeven waren rottend en ze had een ontstoken litteken tussen haar dijen dat aan het bloedde.. Zie elders op deze website voor beelden over de Elkenrade zaak en over Doc (toen wisten we nog niet zeker dat ze Doc was).

Doc is  geboren in de VS. Toen ze een paar jaar oud was is ze in Nederland terecht gekomen en heeft vervolgens een heel bewogen leven gehad.

Doc is behalve lespaard ook kampioen op western onderdeel Trail van Duitsland en Nederland geweest. Doc was afgekeurd wegens hoefkatrol onsteking en via via kwam ze terecht bij de vrouw die haar en de andere 30 paarden jarenlang ernstig te kort heeft gedaan, een zogenaamde animal hoarder.

Alleen al vanwege haar vreselijk verleden verdient Doc alleen het beste!

Doc zoekt ook nog adoptie ouders. Wil jij deze mooie merrie, die zelfs voor Kamervragen gezorgd heeft en op landelijke tv is geweest, steunen? Word dan nu adoptie ouder van Doc.