Onzekere goedzak zoekt pensioenplek

Onzekere lieve goedzak zoekt passend (pensioen)plekje

Bentley’s leeftijd is onbekend maar hij wordt geschat tussen de 20 en 25 jaar. Hij is enkele jaren geleden bij ons in de wei neergezet en nooit meer opgehaald. Hij heeft geen al te leuk leven gehad, jarenlang te weinig eten, te weinig drinken etc. Bij stressvolle situaties gaat hij luchtzuigen op zijn tong, hij zuigt niet op een voorwerp. Daarom is het belangrijk dat hij zo natuurlijk mogelijk gehouden wordt, dat wil zeggen 24/7 buiten met inloopstal en soortgenoten en onbeperkt ruwvoer omdat hij ook snel afvalt en anders ook voedselnijd toont. Hij heeft  EORTH en moet bijgevoerd worden in de winter (bij ons krijgt hij Heucobs met suiker-en granenvrije meusli, 2 keer per dag), als er in de zomer genoeg vers gras is hoeft het (nu nog) niet.  Men moet er rekening mee houden dat zijn voortanden er een keer allemaal uitmoeten, en dat hij dan een paar keer per dag bijgevoerd moet worden, in november 2019 zijn er in de kliniek de eerste 3 verwijderd.

Bentley is ook erg lief en gevoelig. Hij kan niet bereden worden maar hij vindt dressuur aan de hand wel leuk, de beginselen beheerst hij dan ook, en alle ander vormen van aandacht ook, borstelen, wandelen (is ook verkeersmak), vrijheidsdressuur etc.  Hij is niet trailermak, maar de vrachtwagen liep hij na dat zijn vriendje erop ging zo op. Verder is het een ongecompliceerd paard. Ook hoeven krabben en hoefbekappen is geen probleem. Hij heeft sterke hoeven en is op de EORTH na eigenlijk nooit ziek geweest. In het verleden is hij jarenlang bereden met een verkeerd zadel, waardoor zijn rugspieren deels weggeslonken zijn (je ziet soms nog waar het zadel ooit gelegen heeft, tig jaar geleden). Hij is heel aanhankelijk  en communicatief en vertelt je precies wanneer hij gekrabbeld wilt worden. Bentley heeft ook vaker als coachingspaard geholpen, daar is hij dus ook geschikt voor.

Er zijn geen adoptie kosten aan verbonden. (Alle toekomstige kosten zijn echter voor de adoptant).

Heb jij een net als Bentley een groot hart en heb je de middelen om hem te geven wat hij nodig heeft, neem dan via het

vragenformulier (klik op link) contact met ons zodat we een beetje een beeld hebben met wie we te maken hebben. Daarna nemen we contact op voor een afspraak te maken. Heb je nu al vragen dan kunnen die telefonisch gesteld worden op 0610641278 (alleen met bekend nummer bellen svp). Delen wordt zeer gewaardeerd!

paardinnood-sir-bentley paardinnood-sir-bentley