ABN AMRO helpt dagje bij Paard in Nood (filmpje en foto’s!)

Op donderdag 31 maart 2016 is een landelijk team van  medewerkers van de ABN AMRO bank een dagje komen helpen bij Stichting Paard in Nood. De dames en heren wilden een maatschappelijk doel ondersteunen en waar kan dat beter dan bij Paard in Nood, waar niet alleen paarden geholpen worden, maar ook mensen weer tot zichzelf  mogen komen tijdens het werken met en voor de paarden.

Dat een paard een prachtige spiegel is hebben de ABN AMRO medewerkers ook zelf aan den lijve moge ondervinden tijdens een professionele Equine Assisted Coachings sessie van HeartSense. Het team van deelnemers kreeg opdrachten die ze samen met het paard mochten uitvoeren. De paarden spiegelde daarbij de mensen, en achteraf lagen beide paarden compleet plat te slapen terwijl de mensen slechts op een paar meter van hun vandaan stonden te praten. Dat is voor een vluchtdier niet vanzelfsprekend!

Na de coachingssessie kon er een lunch genuttigd worden, uiteraard in gepaste stijl: in de paardenstal, en daarna aan de slag met de meest uiteenlopende klussen: het afstoffen van de zolder en de lampen, de stallen spinnen-en stofwebvrij maken en uitschrobben, de heg snoeien, molshopen plat maken, tuig invetten enzovoorts, klusjes waar de regulier vrijwilligers normaal bijna nooit aan toe komen. Voor sommigen was deze dag op sommige momenten behoorlijk uit hun comfort zone, des te knapper dat is doorgezet!

Iedereen die vandaag geholpen heeft: hartelijk dan: De teamleaden van ABN AMRO, vrijwilligers Letty, Joyce, Ton, Fred en Charles en de coaches Carla en Sanne.

 

 

 

 

Deze slideshow vereist JavaScript.