Achtergelaten paarden zijn geadopteerd!

 

bemiddelingspaard Nacordebemiddelingspaard Bonanza
UPDATE PER 15 MAART 2016.

De achtergelaten paarden waar we een goed adres voor zochten waar ze ook samen konden blijven zijn vandaag naar de nieuwe adoptie ouders gegaan. Ze mogen daar samen van hun pensioen genieten samen met nog een paard, drie ponies en twee ezels.

We wensen de adoptie ouders veel plezier en bedanken voor het bieden van deze prachtige plek
Onlangs meldden we al dat we op zoek waren naar de eigenaar van twee achtergelaten paarden en twee honden. Het maltezer leeuwtje Beertje was er zeer slecht aan toe zodat we het direct hebben meegenomen hij heeft nu een warm mandje gevonden. En ook de Rottweiler Watson heeft inmiddels een liefdevolle plek gevonden!

Er blijven nu nog de paarden Bonanza (de blauwschimmel) en Nacorde achter in Klimmen (Z.L.). Inmiddels is de eigenaar opgespoord en is er getekend voor afstand, zodat we nog net konden voorkomen dat ze in beslag genomen zouden worden door de dierenpolitie, waar we in deze zaak intensief mee hebben samengewerkt.

 

 

 

 

De paarden Nacorde (bruine) en Bonanza (blauwschimmel)

Nacorde is van mei 1993 en is de alfa. Hij wilt altijd als eerste naar buiten en naar binnen en verteld het andere paard wat te doen. Het is een voormalig dressuurpaard dat artrose in de voorste hoeven heeft. Het is daarom niet geschikt om op te rijden. Momenteel loopt het paard niet kreupel. Hij zoekt dan ook een adres waar hij tot zijn einde mag blijven.

Bonanza is van 2000 en dus 15 jaar jong. Hij is een heel lief paard dat gek is op mensen en eerder onderdanig is naar andere paarden toe. Bonanza is wegens spat en een lekkend hartklepje onberijdbaar. Werk aan de hand of vrijheidsdressuur kan bv wel. Hij zou het liefste samen blijven met Nacorde. Op honden is hij blijkbaar niet erg dol.

 

Beide paarden staan momenteel bij goed weer buiten op de wei en bij slecht weer op stal. Ze worden al maanden door de buren zo goed mogelijk verzorgd. Ze zijn goed bekapt en zijn in augustus dit jaar nog geënt. De tanden zullen volgend jaar weer gechecked moeten worden.

Willen jullie dit svp delen, want ze zoeken met spoed een nieuwe plek.

Indien u interesse heeft om 1 of beide paarden te adopteren verzoeken wij u om via dit formulier contact met ons op te nemen of eerst te bellen naar 0610641278. Mailen kan ook naar info@paardinnood.nl

 

Hieronder een filmpje van de aankomst bij Paard in Nood

 

Bedankt voor het delen!!        Bedankt voor het delen!!      bedankt voor het delen!!