Ter bemiddeling: Mooie vosmerrie Utah zoekt adoptie plekje

Utah is een 18 jarige betrouwbare vosmerrie (Osmium x Pele), die met enige spoed een goed adoptie adres zoekt waar ze de rest van haar leven kan slijten.

Vanwege gezondheidsklachten en daarmee gepaard gaande inkomstenverlies van de huidige eigenaresse moet ze helaas weg. De huidige eigenaresse heeft haar van de fokker gekocht, er zijn dus niet veel eigenaren geweest. Ze heeft zowel buitenritten gemaakt als dressuur gereden, gesprongen, schriktraining…zo vond alles leuk, en ze is ook heel geduldig. Urenlang stilstaan om gepoetst te worden vindt Utah geen probleem. Verkeer doet haar ook niks, en als je met haar alleen op pad gaat vindt ze ook dat prima.

Ze is een pittige merrie, maar zonder merriestreken en zonder stalondeugden. Ze staat momenteel in de zomer enkele uren op de wei en ‘snachts binnen. Utah is niet meer geschikt om op te rijden daar ze een “atypische hoefkatrol” probleem heeft links voren, waardoor ze al snel als ze bereden wordt onregelmatig gaat lopen. 1 keer per week een staprondje door het bos is het maximale, maar wij zijn eigenlijk op zoek naar een plek waar men haar niet meer hoeft te berijden, om als gezelschapspaard te dienen en om grondwerk, vrijheidsdressuur, dressuur aan de hand etc mee te doen, en om wandelend het bos  in te gaan. Utah heeft daarvoor behandelingen gehad met rust,voedingssupplementen, speciaal hoefbeslag, inspuitingen met corticosteroïden en hyaluronzuur, gematigde beweging etc etc.  Maar gewoon op pensioen is ook goed. Er mag niet mee gefokt worden voor alle duidelijkheid. Ze is overigens sociaal in een groep en heeft verder geen noemenswaardige medische problemen (op het reeds genoemde na). We zoeken een plek waar ze bij voorkeur zelf kan kiezen of ze binnen of buiten staat, en waar in de winter een bedje met stro voor haar aanwezig is om droog op te liggen en uit te rusten.

Momenteel heeft ze speciaal beslag, maar dat wordt er binnenkort onderuit gehaald. Ze is altijd op tijd geënt en ontwormd en is verleden jaar december voor het laatst naar de tandarts geweest, ook daar waren geen bijzonderheden.

.

 

Er staan vaak paarden ergens alleen op een weide, wellicht is zij geschikt als weidemaatje. Adoptie is kostenloos, je betaalt geen adoptie kosten, wel de normale onderhoudskosten wat je ook hebt als het paard op jouw naam staat. De eigenaresse is erg gehecht aan haar en zou graag na adoptie haar nog af te toe willen bezoeken.

Zodra er een match is wordt er een contract gemaakt tussen Stichting Paard in Nood en de adoptant. Via de vragenlijst in www.paardinnood.nl/aanpak is het mogelijk om ons te laten weten wat jullie te bieden hebben, hoe ze gehouden wordt, wat jullie kennis en ervaring is, wat jullie nog van plan zijn met haar etc. Vul deze svp in en email dit naar info@paardinnood.nl dan maken we snel een afspraak om kennis te maken. Delen helpt haar sneller aan een goed adres, alvast bedankt!

 

WIE GUNT HAAR EEN GOUDEN ADRESJE??

 

 

Geef een reactie

Your email address will not be published.