Getraumatiseerde Welshmerrie Janneke zoekt “(f)luisteraar”

Janneke is een 8 jarige Welsh merrie afkomstig uit de bloedtapperij, een bedrijf waar ze drachtige merries houden vanwege een hormoon in hun bloed.

Ze is via een omweg bij de huidige eigenaren terecht gekomen. Ze is 1.29 hoog maar ondanks  haar leuke maatje is ze  geen ‘schattige kinderpony”. Ze heeft een hoop meegemaakt en dat heeft sporen achter gelaten…

 

Ze is een ernstig getraumatiseerde pony die bij de geringste druk aan haar lijf ontploft, en meestal “uit het niets”. Ze schopt dan naar alles om haar heen, dus ook naar mensen.  Hierdoor is ze dus alleen geschikt voor mensen die BEWEZEN KENNIS EN ERVARING HEBBEN MET DIT SOORT PAARDEN!. En die dus weten waar ze aan beginnen.  Ze is een tijdje weg geweest om te beleren maar ze is daar nog erger getraumatiseerd van terug gekomen dan dat ze al was volgens de eigenaresse die kinderen heeft en om deze reden haar ook weg wilt doen: vanwege het gevaar voor de kinderen. Toch heeft ze 2 jaar lang gewerkt aan vertrouwen opbouwen en is ze veel in de hand geweest.

Janneke heeft een hele hoge will to please, waardoor ze over haar eigen grenzen heen gaat, je ziet dan wel dat ze het moeilijk heeft, maar verwacht niet de ontploffing die daarop gaat volgen, als het haar te veel wordt. Ze schiet dan van 0 naar 100 in een seconde. Er is dan echt ontzettend veel angst bij haar. Ze is op tijd geënt, bekapt en in september nog naar de tandarts geweest. Ze heeft geen stalondeugden en is sociaal naar andere paarden toe. In de zomer staat ze nu 24/7 buiten, in de winter ’s nachts op stal en overdag zolang het licht is buiten.  Ze heeft geen ijzers.

Met beleren is men gekomen tot “er overheen hangen” en daar ging het mis. Een singel accepteert ze alleen als deze heel los zit. Ze heeft 3 of 4 veulens al gehad in haar jonge leventje. Uiteraard mag met haar NIET meer gefokt worden.

Wat zoeken we voor haar:

Het moge duidelijk zijn dat deze pony zeker niet geschikt is voor iedereen en alleen geadopteerd kan worden door mensen die bereid zijn veel tijd, liefde en kennis in haar te steken. Ze is niet verkeersmak overigens.  Als ze je een beetje vertrouwd en je vraagt niets van haar is ze een lieve pony, de problemen beginnen met druk. We zoeken voor haar een leuke kudde of minstens 1 ander lief rustig paard of pony en de mogelijkheid om paard te mogen zijn. Liefst 24/7 buiten met inloopstal. Iemand die op een holistische manier naar deze pony kan kijken heeft onze voorkeur. Na adoptie blijft ze eigendom van Stichting Paard in Nood. Ze staat nu in Nieuw Vennep. Serieus geïnteresseerden kunnen een filmpje krijgen.

Mensen die haar willen helpen vragen we via de onderstaand link het formulier in te vullen en naar ons toe te sturen zodat we een goed beeld krijgen. Heeft u eerst nog vragen kunt ook bellen 0610641278 of appje sturen.

http://www.paardinnood.nl/wp-content/uploads/sites/26/foldernieuweeigenaren.pdf

(Adopteren is kostenloos. Alle toekomstige kosten zijn voor adoptant. We werken met een contract.)

Graag delen, alvast hartelijk dank!

 

1 reactie

 1. Goede avond.
  Ik adviseer u contact op te nemen met Sander Selen (healing mens huisdier en paard).
  Deze kunt u vinden op facebook.
  Heeft al veel mensen en dieren geholpen.
  Sterkte en succes.

  Mvg Christel

Geef een reactie

Your email address will not be published.