Zachte en ervaren adoptie ouder voor Bandit gezocht!

Zachte en ervaren adoptie ouder voor Bandit gezocht.

Bandit  is nu ongeveer 9 jaar. Hij is een lieve draver die heel gevoelig is. We hebben hem op zijn 5e het leven gered, twee dagen voor de geplande slachtdatum. Het was tot die tijd een onbegrepen paard, waardoor hij agressief gedrag naar de eigenaresse vertoonde. Bandit is echter diep van binnen geen agressief paard, maar net heel lief en aanhankelijk, ook in een kudde met andere paarden. Bij ons staat hij in een groep met 8 paarden, merries en ruinen.

Hij heeft in het verleden een gekneusde rug gehad en zijn linker knie is zwak. Door gebrek aan vrijwilligers en tijd zijn we er nog niet echt aan toe gekomen om hem serieus te trainen hiervoor. Wellicht dat hij dan weer bereden kan worden, echter daar is nu nog niks met zekerheid over te zeggen.

Wat zoeken we voor hem:

Een plek waar hij zowel zomer als winter met minstens 1 ander paard samen buiten kan staan, uiteraard met een plek om te schuilen en droog te liggen. Een plek met weinig prikkels dus zeker geen drukke pensionstal met veel mensen, radio de hele dag aan, tot 23.00 uur het licht aan etc. Hij is nog vrij jong en het zou leuk zijn als hij wat meer aandacht kreeg, hetzij door hem aan de hand te trainen (niet longeren!!!, dat is funest voor zijn knie!), vrijheidsdressuur, agility en als zijn lijf goed is opgebouwd dan is wellicht rijden ook weer mogelijk. Van op stal staan wordt hij nerveus, gaat ie gekke bekken trekken  en onrustig worden. Wij kunnen gewoon met hem over straat wandelen, kilometers lang, ook langs verkeer. Als de begeleider zeker is en zacht maar duidelijk, dan is er niks aan de hand. Ook loopt hij zo de trailer op, maar mag alleen met camera in de trailer vervoerd worden omdat het een stuntman kan zijn.

In verband met zijn hypergevoeligheid is hij niet geschikt voor kinderen, pubers of drukke, onervaren volwassenen. En omdat hij niet zo groot is  mag de ruiter niet zwaarder zijn dan 65 kilo. Maar zoek je gewoon een leuk paard als gezelschap dan kan dat ook. Trainen met hulpteugels of bijzetteugels is ook niet toegestaan en ook niet nodig. Hij heeft goede hoeven dus ijzers zijn ook niet nodig.

Hij blijft eigendom van Stichting Paard in Nood zodat hij nooit doorverkocht of weggegeven kan worden. We zoeken een ander plekje voor hem omdat we onze middelen nodig hebben voor paarden die het harder nodig hebben. We zoeken een thuis bij mensen die hem ook financieel kunnen bieden wat hij nodig heeft, dus als de middelen maar heel beperkt zijn dan niet reageren svp.

Zoek je een maatje voor het leven, een leuk “project” om mee aan de slag te gaan, een echte lieverd die soms wat onzeker is, maar nooit (meer) gemeen, die goed met andere paarden kan, makkelijk in de omgang is, maar wel een schrokkop (dus krachtvoer moet altijd nat gemaakt worden ), dan zouden we het leuk vinden kennis met je te maken. Het zou al helemaal fantastisch zijn als hij samen met een van zijn vriendjes geadopteerd zou kunnen worden. Aan de adoptie zitten geen adoptiekosten verbonden.

Wil je eerst nog meer info, bel dan met bekend nummer  naar 0610641278. Weet je genoeg, vul dan de vragenlijst in zodat we een eerste indruk krijgen, daarna komen we persoonlijk kennismaken en de potentiele nieuwe plek bekijken. Delen zou heel lief zijn!