26 juni: lezing over Craniosacraal Therapie te Voerendaal

Op zondagmiddag 26 juni organiseert Stichting Paard in Nood in samenwerking met Horse and Feel een benefiet lezing over Craniosacraal therapie.

tessa cranio foto

Zowel Paard in Nood als Horse and Feel hebben de afgelopen twee jaar bij veel paarden de toegevoegde waarde van deze zachte therapie mogen ontdekken. Deze lezing is bedoeld om ook andere paardeneigenaren-en liefhebbers kennis te laten maken met de mogelijkheden.

Tijdens deze lezing wordt uitgebreid ingegaan op wat Craniosacraal therapie (CST) is, en wat je er als paardeneigenaar/liefhebber mee kunt.

CST, dat is afgeleid vanuit de osteopatie,  werkt op een zachte manier in op het craniosacrale ritme. Dit craniosacraal ritme is  een geheel eigen ritme  naast de ademhaling en hartslag. Dit ritme wordt veroorzaakt door de stroming van het craniosacrale vocht in de hersenvliezen, ter vergelijken met de eb-en vloed beweging.  Deze vliezen en dit vocht begeven zich van hoofd (cranium) tot staart (sacrum) en voedt het hele lichaam omdat alles met elkaar verbonden is. Hierdoor kun je met CST invloed  uitoefenen op het hele lichaam maar ook de geest. Tijdens de lezing wordt hier verder op ingegaan en wordt een en ander duidelijk.

Wat kun je o.a. met CST bereiken?

Je zet het zelf genezend vermogen in gang waardoor het lichaam bijvoorbeeld:

  • een diepe ontspanning ervaart
  • blokkades opheft
  • headshakers helpt
  • paarden met hormoonproblemen ondersteunt
  • gedragsproblemen vermindert
  • rijtechnische beperkingen verdwijnen kunnen
  • algehele weerstand toeneemt
  • etc etc.

Iedereen krijgt de kans om zelf het ritme te voelen bij een paard en ontvangt tips om zelf aan de slag te gaan op een veilige manier.

De verkregen kennis van de therapeuten en lezinggevers is en wordt opgedaan bij opleidingsinstituut Hippo Sofia (geaccrediteerde HBO opleiding).

Datum: zondag 26 juni 12.00-14.30 uur te Voerendaal (exact adres volgt na betaling)

Kosten 7,50 euro inclusief koffie en thee

Aanmelden via info@paardinnood.nl